# Python | # Spark | # Flask | # MySQL | # AWS |
# SQL | # Hadoop | # Django | # PostgreSQL | # Azure |
# VBA | # Kafka | # SQLite | # GCP | |
# Flink | # MongoDB | # cloud on-premises |
time: | January 2009 – January 2011 |
role: | Financial Director |
company: | Hard Rock Cafe |
Hard Rock Cafe restaurants sell alcoholic beverages, and the bartenders are specialized in this task. The issue arose when there was no consistent team, and bartenders were scheduled randomly. Hard Rock Cafe employed workers in a flexible manner, meaning they didn’t work every day but only when they could, as per the schedule. The company’s main problem was the frequent occurrence of drinks being sold without being registered in the cash register. As the financial director, I had to address this issue because inventory checks showed significant shortages in expensive alcohols. It was difficult to identify the dishonest bartenders since bar teams often rotated.
PROJECT IMPLEMENTATION
As the financial director, I introduced the rule of daily alcohol inventories, which allowed me to gather precise information about which alcohols were missing and the level of shortages for each shift. I then compared the inventory shortages with the bartenders who worked those shifts. By applying simple statistical tests, I identified the individuals whose presence correlated most with the alcohol shortages during inventory. Interestingly, as I was preparing to dismiss the culprits, the shift manager identified them through anonymous tips and presented them for dismissal before I could take final action.
PROJEKT: WYKRYCIE OSZUSTÓW SPRZEDAJĄCYCH DRINKI
Restauracje Hard Rock Cafe prowadzą sprzedaż alkoholi, którą zajmują się wyspecjalizowani barmani. Problem pojawiał się, gdy nie było stałej ekipy, a barmani pojawiali się losowo, pracując w elastycznych grafikach. Hard Rock Cafe zatrudniało pracowników na zasadach elastycznego zatrudnienia, co oznaczało, że nie przychodzili oni do pracy codziennie, a tylko wtedy, kiedy mogli, zgodnie z ustalonym grafikiem. Głównym problemem firmy były częste przypadki sprzedaży drinków bez rejestrowania ich na kasie fiskalnej. Jako dyrektor finansowy musiałem zmierzyć się z tym problemem, ponieważ inwentaryzacje wykazywały duże braki w drogich alkoholach. Oszukańczych barmanów było trudno zidentyfikować, ponieważ składy zespołów barmańskich często się zmieniały.
REALIZACJA PROJEKTU
Jako dyrektor finansowy wprowadziłem zasadę codziennych inwentaryzacji alkoholi, dzięki czemu uzyskałem precyzyjne informacje o brakach w poszczególnych alkoholach oraz o ich poziomie na każdej zmianie. Następnie porównałem dane dotyczące braków z listami barmanów pracujących na poszczególnych zmianach. Korzystając z prostych testów statystycznych, wytypowałem osoby, w obecności których najczęściej pojawiały się niedobory alkoholu podczas inwentaryzacji. Co ciekawe, kiedy przygotowywałem się do zwolnienia odpowiedzialnych za te braki, kierownik zmiany zidentyfikował ich na podstawie donosów i przedstawił mi te osoby do zwolnienia jeszcze zanim podjąłem ostateczne kroki.
Ιf you want to take much from this post then yoᥙ haѵe to apply such metһods to your won website.
I like the valuаble information you provide in your articlеs.
I will bookmark your blog and ϲheck again here
fгеquently. I’m quite certain I’ll learn a lot of new stuff right herе!
Good luck for the next!